Kurz vaření: Veganské vaření – seitan, tempeh a tofu

Zajímá vás rostlinná strava? Chtěli byste si zpestřit jídelníček a poznat nové suroviny a postupy? Pak jste na správné adrese. Na kurzu si připravíme a ochutnáme typově několik odlišných jídel různých světových kuchyní (tuzemská, indická, thajská…) z řady rostlinných bílkovin, jako tofu, tempeh nebo seitan, ale také surovin jako je červená čočka nebo houby shitake. Mimoto si předvedeme také pár rychlovek jen s mixérem. Taky provětráme spíže a kredenc a ukážeme si méně časté ingredience. A navrch přidám spoustu tipů a fíglů. Přijďte poznat nové chutě i lidi.

jedna z dobrot
jídel tolik, že se domů budete kutálet
takhle vypadá jídelna

Proč na kurz vyrazit?

  • během 6 hodin stihneme uvařit zhruba 7 odlišných jídel – pomazánky, polévky, hlavní jídla, ale zbude čas vydechnout i sdílet své radosti i nesnáze
  • recepty jsou poměrně jednoduché, rychlé na přípravu a navržené tak, aby se daly snadno obměnit – získáte spoustu inspirace pro každodenní vaření
  • odnesete si sebou vzorky pro své blízké, aby mohli také ochutnat
  • vaření prokládám řadou praktických tipů a osvětluju některá výživová doporučení
  • máte možnost se zeptat, cokoliv vás okolo rostlinné stravy zajímá, mám s ní přes 12 let zkušeností
  • potkáváme se v malé skupince (5-6 lidí) v domácím prostředí staré vily, kde se rychle skamarádí i plašší introverti

Komu je kurz určený?

  • začínajícím vegetariánům a veganům
  • pokročilejším vegetariánům a veganům, pokud vaří stále to samé a hledají novou inspiraci
  • těm, kteří se zajímají o nové suroviny, chutě, pestré a zdravé stravování, bez ohledu na životní či výživový směr
  • tento kurz není vhodný pro osoby s intolerancí či alergií na lepek

Pavel OvesnýKdo vás kurzem povede? Jmenuju se Pavel Ovesný (opravdu, není to umělecký pseudonym 🙂 ) a jsem dlouholetým propagátorem rostlinné stravy a zakladatelem portálu Vegmania.cz, který právě čtete. Lektorování se věnuju 10 let a mými kurzy prošlo více než 2000 účastníků. Moc mě baví předávat dál své zkušenosti a potkávat nové inspirativní tváře.

 

Termíny: 2.10. (4 místa) a 15.10. (3 místa), vždy od 10:00 do cca 16:00
Cena: 2000 Kč
Místo: Řevnice u Prahy (mapa) Řevnice leží cca 20 km jihozápadně od Prahy. Z centra hlavního města se dostanete pohodlně za 30 minut vlakem směr Beroun, jezdí 2x za hodinu, v blízkosti také vedou dálnice Praha – Plzeň a Praha – Strakonice.

Chci se přihlásit

Upozornění na nové termíny kurzů posílám včetně různých tipů a dalšího čtení v e-mailovém oběžníku. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?

Jak se vám na kurzu líbí

„Kurz mne velmi mile překvapil. Pavel měl vše perfektně připravené, střídal povídání s vařením, tak aby vše plynulo a každý se mohl zapojit. Recepty, které jsme vařili byly chutné a zajímavé. Vše co jsem uvařili se dá bez problému připravit i doma bez zbytečné investice do drahých surovin. Líbilo se mi, že Pavel kurz pojal komplexně a zná souvislosti s fungováním těla a výživou. Na otázky ohledně výživy uměl odpovědět srozumitelně a jednoduše.“ Hana Vinařová

„Skvěle strávený den, uvařili jsme opravdu hodně jídel a dozvěděla jsem se navíc hodně vychytávek, které určitě využiju. Konečně umím uvařit i rychlé jídla, které bude jíst i syn. Kurz je na moc hezkém místě s výbornou dostupností.“ Anna Vyčichlová

„Kurz nabitý informacemi a spoustou praktických ukázek. Je dobré vidět, jak vegetariánství, veganství vidí někdo konkrétní – je to inspirující a je skvělé, že se můžeme učit a inspirovat od lidí, kteří se nebojí sdílet své vlastní zkušenosti“ Michaela Skalníková

„Nejvíc jsem ocenil pomazánky, jejichž příprava byla nenáročná a výsledek vynikající. Atmosféra byla odlehčená a i jako introvert jsem se na kurzu cítil dobře a nebál se zeptat. Pavel je nabitý zkušenostmi a je poznat, že ho to baví. Navíc jsme uvařená jídla jedli v krásné zahradě, vskutku příjemně strávený den.“ Michal Vorel

„Kurz byl moc fajn, dost jsme toho stihli, dozvěděli se pár užitečných rad a ještě se dobře najedli. Co víc si přát.“ Jana Kopecká

„Byla jsem opravdu spokojená, jen snad nepřipravená na tak velké množství jídla…-)“ Martina Junková

„Kurz byl velmi nabitý, netušila jsem, že si zvládneme uvařit tolik jídel.“ Barbora Nekolová

„Pavel před našimi zraky připravil a okomentoval tolik jídel, že jsem je nestačila pomalu ani zapisovat a ochutnávat. „ Iveta Ševčíková

Chci se přihlásit

Časté dotazy

Jak funguje přihlášení?
Po kliknutí na tlačítko se dostanete na přihlašovací formulář, kde vyplníte vaše údaje a vystaví se faktura. Tu poté zaplatíte převodem na účet. Platba na místě bohužel není možná (z důvodů omezené kapacity, náročné přípravy a nákladů na suroviny potřebuji znát počet skutečných návštěvníků s předstihem).

Musím chtít být vegetarián/ka nebo vegan/ka?
Vůbec ne a takových účastníků bývá někdy i polovina. Dveře mají otevřené nejen zájemci o vegetariánství a veganství, ale také ti, kteří si chtějí rozšířit obzory a nechat přesvědčit o tom, že strava z čistě rostlinných zdrojů může být velice pestrá, vydatná a chutná.

Co když se nebudu moci kurzu zúčastnit?
Podrobně na všechny situace odpovídají obchodní podmínky. Ale zkráceně je to takto: pokud se včas odhlásíte (do 4 dní před kurzem), máte nárok na vrácení peněz nebo můžete přijít na jiný termín. Při zrušení 2-3 dny před kurzem máte možnost vrácení 50% ze zaplacené částky nebo můžete přijít na další termín. Při odhlášení 36 a méně hodin před začátkem zaplacená částka propadá, ale máte možnost za sebe poslat jinou osobu. Tyto podmínky mají ochránit časové a finanční náklady, vzniklé pořádáním kurzu. Účastníkům se ale vždy snažím vyjít maximálně vstříc.

Kde jsou proboha ty Řevnice?
Řevnice jsou malebné městečko v údolí Berounky, obklopené z jedné strany Brdy a z druhé Českým krasem. Leží na vlakové trati Praha – Beroun, pohodlné vlaky tu jezdí 2x za hodinu. Dobrá dostupnost je také autem, v blízkosti vede dálnice Praha – Strakonice i Praha – Plzeň.